Івано-Франківськ До сайту

Де дешевші і кращі устриці: в Івано-Франківську чи Києві?

У Всесвітній день устриць Інформатор дізнався про те, чи куштували франківці цей морепродукт. Але де їх можна скуштувати у Франківську? Чи не “кусається” ціна? А можливо устриці значно дешевші у Києві?

Інформатор вирішив це перевірити.

Устриці мають розмір від 4 до 0. 4 – найменший молюск. 0 – найбільша устриця. Також є відмінність за смаковими якостями та преміальністю.

Не відходячи далеко від центру міста, ми знайшли декілька закладів у Івано-Франківську:

 

Mushlya (вул. Мельничука, 16Б)

Першим закладом, куди ми вирішили завітати, стала Mushlya. Вона не знаходиться на стометрівці, однак позиціонує себе як ресторан морепродуктів.

заклад зсередини

 

заклад ззовні

Як розповіла Інформатору барменка Іванна, в закладі є 2 види устриць:

У нас французькі устриці. Є “Чорна перлина” та “Fine De Claire”. Перлина має 2-й розмір. Це означає, що вони середні. Устриця більш солодша. Коштує 89 грн за штуку. “Fine De Claire” має 3-й розмір. Устриця солонувата, з морським присмаком. Коштує 65 грн”.

Також Іванна додала, що у Всесвітній день устриць буде акційна вартість цих морепродуктів.

Білий Налив (вул. Незалежності, 7)

Цей заклад разом з Mushlya мають одну мережу, устриці та ціну. “Чорна перлина” вартує 89 грн за штуку. “Fine De Claire” коштує 65 грн за штуку. Акція також розповсюджується у Всесвітній день устриць.

розмір молюску: ліворуч – “Чорна перлина” праворуч – “Fine de claire”

 

очистка устриць

 

подача морепродукту в “Білому наливі”

Шампанерія (вул. Незалежності, 34)

В цьому закладі 2 вида устриць: французька “Чорна королева” та ірландська “Святий Патрік”. Обоє мають 2-й другий розмір. Французька устриця має солодкуватий смак, ірландська – свіжого огіркового присмаку, як розповіла Інформатору адміністраторка закладу Наталя:

“Вартість “Чорної королеви” є більшою за ірландську, оскільки ця устриця є преміальною. Вона коштує 104 грн за штуку. “Святий Патрік” – 80 грн за штуку. Гості можуть замовити собі будь-яку кількість. Устриці подають з шматочком лимону. Також можна замовити соуси. Ми готуємо їх 3 види. Молюски є щодня в меню”.

Наталя додала, що деякі гості їдять устриці з тоненькими грінками з чорного хліба та вершковим маслом. Однак в закладі адміністраторка їх зустрічає рідко.

Для того, аби дізнатися столичні ціни на молюск, Інформатор відправився в центр Києва. Тут ми знайшли заклади:

Mafia (вул. Хрещатик, 6)

В цьому закладі, на жаль, нам відмовили у наданні будь-якої інформації.

Білий Налив (вул. Хрещатик, 23 а) та Mushlya (вул. Хрешатик, 25)

Заклади знаходяться неподалік одне від одного. Мають два види молюсків – “Чорна перлина” та “Fine De Claire” Вартість першої – 85 грн за штуку. Друга кощтує 65 грн за штуку.

молюск в закладі Mushlya

 

молюск в закладі Mushlya

Акційна ціна в цих закладах також буде доступною 5-го серпня.

Egersund Seafood (вул. Хрещатик, 38/2) ЦУМ

Цей заклад знаходиться на 7-му поверсі Центрального універсального магазину Києва.

 

Як розповів нам Інформатору заступник адміністратора Влад, в закладі є один вид устриць – фермерська французька “Speciale de Claire Gillardeau”. Вона коштує 145 грн за штуку:

“Ці устриці мають першу воду. Вони знаходяться на вітрині, наповненій льодом. Коли вони сюди потрапляють, то мають той самий смак, як і в морі. Він морський, свіжий, натуральний. Подаємо їх класично, з лимоном. Також готуємо до них соуси”.

Висновок такий:  мережі однакових закладів є в нашому місті і в столиці, тому  смакуйте морепродукт там, де вам зручніше: в Івано-Франківську чи Києві.

Діліться враженнями у коментарях, якщо їли в цих закладах устриць.

Читайте також: Афродизіак або їжа бідних: чи смакували франківці устриці?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com