Сало не тільки калорійний, але й корисний продукт. За скільки його придбати у Франківську та як приготувати намазку на хліб?
Повідомляє Інформатор.
За даними аналітиків в Україні ціни на сало у серпні дещо зросли порівняно з липнем.
У супермаркеті “Сільпо” сало “Родинна ковбаска” вартує 36,90 грн за 100 г, “Рибак домашнє” – 27,90 грн за 100 г.
У “Євроспарі” закуска з салом вартує 139,90 грн за кг, сало по-угорськи з червоним перцем – 179,90 грн за кг.
Сало “М’ясна гільдія” солене по-угорськи і по-українськи по 335,80 грн за кг.
У “Метро” сало “М’ясна гільдія” бокове солоне охолоджене можна придбати за 183.49 грн, сало “Справжнє” – 269.89 грн за 1 кг.
Зауважимо, що сало – корисний продукт, адже містить жиророзчинні вітаміни – А, D, Е та вітаміни групи В. У 100 г сала приблизно 900 ккал.
Як приготувати намазку з сала?
Складники:
- сало – 300 гр;
- часник – 1 головка;
- сіль та мелений перець – за смаком;
- свіжа зелень – 50 гр;
Зріжте з сала шкіру. Сало треба перемолоти або подрібнити за допомогою блендера. Ще один варіант – трохи заморозити і натерти його на крупній тертці. Пропустіть через прес часник. У масу додайте нарізану зелень, часник, сіль та спеції. Перемішайте. Готово! Тепер кладемо намазку в посудину і в холодильник.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87.