Івано-Франківськ До сайту

Фаршировані, запечені, мариновані баклажани | топ-3 страви з “королем овочів”

Сезон баклажанів триває. Їх можна закручувати на зиму, запікати, тушкувати. Вони не лише смачні, але й корисні. 

Повідомляє Інформатор.

Баклажан знижує рівень холестерину й зміцнює судини,  а у шкірці є антиоксиданти.

Що приготувати з баклажанів?

Фаршировані баклажани з яловичиною та сулугуні 

Що потрібно:

Духовку слід розігріти до 180 градусів. Баклажан помийте, розріжте на дві рівні половинки та дістаньте м’яку частинку, аби вийшли “човники”. М’яку частинку слід нарізати шматочками. Моркву треба натерти на тертці з великими отворами, цибулину нарізати середніми кубиками.

На сковорідку налийте 2 ст. л. соняшникової олії. Спершу покладіть цибулю, а коли вона зм’якне – додайте баклажани і моркву. Посоліть і поперчіть. Горіхи – подрібнити і разом з хмелі-сунелі додайте на сковорідку. Перемішайте та смажте впродовж 5 хвилин.

Сир сулуні потріть на терці. Яловичий фарш перемішайте з овочами зі сковорідки. Начинка готова. Рівномірно її розподіліть у “човники”. Викладіть баклажани на деко, застелене пергаментом. Зверху – натертий сир. Запікатися вони мають 20-25 хв.

Баклажан у духовці 

Інгредієнти:

Духовка має розігрітися до 200 градусів. Ріжемо баклажан навпіл. З м’якоті робимо “решітку” так, щоб шкірка була цілою. Солимо баклажан і скроплюємо олією. Ставимо у духовку на 35 хвилин. Дрібно січемо кріп, нарізаємо кубиками часник. Для соусу змішуємо у мисочці 200 г густого йогурту з подрібненим часником та кропом. Додаємо сіль і коріандр, перемішуємо.

Далі готуємо ягідний соус. Кладемо у сотейник 100 г малини та додаємо 50 г цукру, всипте дрібку солі. Варимо 5 хвилин на повільному вогні. Перетираємо соус через сито. Кожну половинку спочатку баклажана поливаємо йогуртовим соусом, а зверху – малиновим.

Мариновані баклажани

Інтердієнти:

Ріжемо баклажани кружечками, обсмажуємо їх, розчавлюємо зубчики часнику. Овоч має стати м’яким. Кладемо у миску каперси, перець чилі, сіль. У холодильнику слід зберігати 10 год, потім додайте базилік.

Рецепти з сайту Євгена Клопотенка.

Яка вартість баклажанів у Франківську?

У супермаркеті “Сільпо” баклажан особливий вартує 25,99 грн., в “Євроспарі” – 35 грн.

На ринку 1 кг баклажанів вартують 20-25 грн.

Читайте також: Сало подорожчало. Яка його вартість у Франківську.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87