Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Сало подорожчало. Яка його вартість у Франківську

Сало не тільки калорійний, але й корисний продукт. За скільки його придбати у Франківську та як приготувати намазку на хліб?

Повідомляє Інформатор.

За даними аналітиків в Україні ціни на сало у серпні дещо зросли порівняно з липнем.

У супермаркеті “Сільпо” сало “Родинна ковбаска” вартує 36,90 грн за 100 г, “Рибак домашнє” – 27,90 грн за 100 г.

У “Євроспарі” закуска з салом вартує 139,90 грн за кг, сало по-угорськи з червоним перцем – 179,90 грн за кг.

Сало “М’ясна гільдія” солене по-угорськи і по-українськи по 335,80 грн за кг.

У “Метро” сало “М’ясна гільдія” бокове солоне охолоджене можна придбати за 183.49 грн, сало “Справжнє” – 269.89 грн за 1 кг.

Зауважимо, що сало – корисний продукт, адже містить жиророзчинні вітаміни – А, D, Е та вітаміни групи В.  У 100 г сала приблизно 900 ккал.

Як приготувати намазку з сала?

Складники:

  • сало – 300 гр;
  • часник – 1 головка;
  • сіль та мелений перець  – за смаком;
  • свіжа зелень – 50 гр;

Зріжте з сала шкіру. Сало треба перемолоти або подрібнити за допомогою блендера. Ще один варіант – трохи заморозити і натерти його на крупній тертці. Пропустіть через прес часник. У масу додайте нарізану зелень, часник, сіль та спеції. Перемішайте. Готово! Тепер кладемо намазку в посудину і в холодильник.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87.

Нагору