Івано-Франківськ До сайту

Сталеві духом. У Франківську презентували фотопроєкт з пораненими воїнами

В Івано-Франківську сьогодні, 26 жовтня, відкрили фотовиставку “Сталеві духом”. Герої на фото – військові, пацієнти обласної клінічної лікарні, які отримали травми, захищаючи нас. 

Повідомляє Інформатор.

Проєкт “Сталеві духом” реалізовують спільно Івано-Франківська обласна лікарня та Київська школа фотографії. На фото – воїни, які втратили кінцівки й страждають від фантомного болю.

“Мета проєкту – привернути увагу суспільства до наслідків війни, дуже важких непростих травм, з якими повертаються наші захисники із фронту. Коли ми спілкувалися з нашими військовими в лікарні, то багато моментів було пов’язаних із фантомним болем. Такий біль переживають вояки, які втратили кінцівки. На сьогодні немає єдиної ефективної методики, щоб стишити його. Іноді він провокує рішення про самогубства, змінює психіку, – каже комунікаційниця обласної лікарні та авторка ідеї проєкту Надія Шегда.

На виставці оголосили благодійний збір на ліки від фантомного болю, реквізити на сайті проєкту, тут.

Фотографував військових  викладач Київської школи фотографії Костянтин Сова. Він каже, робив світлини воїнів з ампутаціями ще у 2014 році. У франківську лікарню він приїжджав тричі.

“Для більшості із нас війни немає. Жоден з хлопців, яких я фотографував, не скаржився на життя. Цивільні скаржаться, а військові – ні. Для проєкту я фотографував лише тих, хто погоджувався на це, більшість – з радістю”, – каже він.

Виставку можна переглянути на “Промприладі” на вулиці Української перемоги, 23.

Реквізити: 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87