Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Після двох років перерви. У Франківську запрацював університет для людей золотого віку

В Івано-Франківську запрацював університет для людей золотого віку

На базі Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти запрацював університет третього віку.

Повідомляє Інформатор 

Там щочетверга о 15 годині проводяться навчальні лекції для людей золотого віку з різних дисциплін. На заняттях присутні близько 20 стареньких. Переважно це жінки, є чоловіки, але їх трохи менше.

Університет третього віку почав роботу у 2016 році однак через пандемію коронавірусу заняття не проводились.

За словами  письменниці, професорки Прикарпатського університету Ольги Деркачової, такий простір потрібен для того, щоб старші люди йшли в ногу з часом.

“Зараз світ рухається шаленими темпами і старша людина не завжди встигає за цим світом. Щоб люди були у цьому світі, щоб не бігли за ним, не дивились, як він проходить повз них, а були його частиною (потрібен такий простір – ред.)”, – додала професорка.

Головна мета університету – нові знання для людей золотого віку. Познайомити їх з новинками, які є у науці, літературі, мистецтві. Щоб старенькі мали уявлення, що зараз відбувається у світі.

“Коли я сказала, що будуть заняття з рукоділля, то наші студенти здивувались. Адже вони з великим досвідом у рукоділлі. Чого нового ми малі (як кажуть старенькі) можемо їх навчити?. Але коли виявилось, що є така техніка як квілінг і багато різних технік, то рукоділля стало одним із найулюбленіших занять”, – поділилась з нами Ольга Деркачова.

У студентів є лекції з політології, історії, краєзнавства є зустрічі з юристами, письменниками, медиками та заняття на вимогу. Зазвичай, це зустрічі з різними спікерами, для прикладу, спеціалістами з пенсійного фонду.

“Дома сидіти скучно, хотілось чого нового. Діти, онуки мають якісь захоплення, хобі, а ти сидиш, і нічого цікаво не відбувається. Мені подобаються всі дисципліни, цікаві та потрібні, але рукоділля найбільше” – ділиться Марія студентка університету третього віку.

Читайте також: Сталеві духом. У Франківську презентували фотопроєкт з пораненими воїнами

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору