Івано-Франківськ До сайту

Попри попередження франківці ходять по тонкій кризі озера

В Івано-Франківську попри попередження люди масово виходять на тонку кригу міського озера, наражаючи себе на небезпеку. 

Пише Інформатор. 

Сьогодні, 13 грудня, на міському озері, попри швидке танення льоду, зумовлене плюсовою температурою та дощем, було помічено до десяти рибалок та двох підлітків, які прогулювалися тонкою кригою, наражаючи себе на небезпеку.

Попри встановлені попереджувальні таблички про тонку кригу на водоймах міста, франківці продовжують нехтувати правилами безпеки.

“Безпека понад усе. Жодні ігри чи розваги не вартують того, щоб втратити здоров’я чи навіть життя! Попри встановлені попереджувальні таблички про тонку кригу на водоймах, багато відвідувачів, особливо неповнолітніх, нехтують правилами. Спілкуйтеся зі своїми дітьми, пояснюйте їм наслідки певних дій та їхні можливі наслідки”, – каже директорка КП “Центр розвитку міста та рекреації” Руслана Василюк.

Будь-яка крига може бути небезпечною. Особливо, під час відлиги. У цей час краще на неї не виходити. Тонка або крихка крига – поблизу кущів, очерету, під кучугурами, у місцях, де водорості вмерзли в кригу; тонка крига і там, де б’ють джерела, де швидка течія або струмок впадає у ріку;

ДСНС нагадує прості правила безпеки на кризі:

У випадку, якщо ви все ж провалились під кригу, то:

Якщо у вас на очах під кригу провалилась людина, то:

Читайте також: У Франківську трагічно загинув спортсмен Данило Демчишин

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87