Івано-Франківськ До сайту

“Можуть перейти на інший тротуар”: хто має ремонтувати пішохідний тротуар по вулиці Мельника у Франківську

Сьогодні, 10 червня, під час брифінгу, заступник міського голови, директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак розповів, яка ситуація в Івано-Франківську з влаштуванням інклюзивного середовища… але зараз про інше. Про пішохідний тротуар на вулиці Мельника, який на сьогодні не доступний не тільки для людей з інвалідністю, але й для пересічних франківців. Про що йдеться?

Розповідає Інформатор

Нагадаємо, що два тижні тому Інформатор писав, що в одній з місцевих груп у соцмережі Facebook з’явився допис-прохання до влади, зробити доступним пішохідний тротуар по вулиці Мельника, бо там утворилися значні ями, які ускладнюють прохід. Тоді франківці в коментарях “покликали” мера на велоінспекцію даною вулицею.

Сьогодні під час брифінгу журналістка Інформатора звернулася до заступника міського голови, директора Департаменту інфраструктури Михайла Смушака з питанням чи планується цього року ремонт пішохідного тротуару на вулиці Мельника, Михайло Смушак зазначив наступне:

“Я знаю за цей тротуар, але по вулиці Мельника є такий довгобуд, який можливо, вже скоро розпочне свою добудову. Відповідно, сьогодні вкладати кошти, (яких і так немає достатньо) з міського бюджету у тротуари до закінчення цього будівництва не є нагальною потребою. Ми сподіваємося, що цей тротуар зробить забудовник за свої кошти”.

Інформатор пошукав кому належить ця територія.

Спершу, зателефонували у будівельну компанію “Blago”, оскільки на даному об’єкті будівництва знаходиться їхня реклама. В компанії нам повідомили, що на вулиці Мельника їхнього об’єкта немає та порекомендували звернутися до влади.

Крім цього, Інформатор звернувся до ще однієї будівельної компанії – “Спілки Забудівників” щодо власності даної території, на що вони нам відповіли, що мали брати у 2017 або у 2018 роках цю земельну ділянку, але вони її не викупили й там є інший власник, який має вже 2 роки документи на цю землю.

На наше запитання, хто все ж таки, власник цієї будови, нам повідомили: – “Це досить відома у Франківську будівельна компанія і її реклама розміщена на тих спорудах”.

Інформатор готує запит в “Муніципальну інспекцію Івано-Франківська”, щоб з’ясувати, кому все ж таки належить дана будівля та хто має ремонтувати згаданий пішохідний тротуар.

Читайте також: У Франківську підприємці можуть отримати відшкодування від влади за придбані генератори

Марія Гарасим 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87