Івано-Франківськ До сайту

Начальник міграційної служби Франківська напав на журналістів у ресторані: ті ж цікавились сімейними статками

Зі слів репортерів “СтопКору”, Сергій Саїв вибив камеру з їхніх рук в ресторані “Рулька”, який, за припущеннями, належить його сину. Посадовець став фігурантом кримінального провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Повідомляє Інформатор з покликанням на колег.

Інцидент з нападом на журналістів стався 18 липня у пабі “Рулька” на Івано-Франківщині, куди команда “СтопКору” прибула, аби поспілкуватись із головним “міграційником” регіону Сергієм Саївим, щочетверга по вечорах він начебто проводить “робочі зустрічі” з керівниками районів у цьому закладі в селі Дзвиняч.

Журналістів на Прикарпаття привела декларація чиновника. Навесні цього року Сергій Степанович повідомив про доходи за 2023 рік й з цього документу стало відомо, що у власності начальника міграційної служби Прикарпаття перебуває домоволодіння з земельною ділянкою у селі Дзвиняч та причіп “Дністер”.

А от дружина посадовця Богдана Саїв задекларувала понад мільйон гривень доходу від підприємницької діяльності, 756 тис. грн. зарплати у ТОВ “С-Капітель”, 235 тис. грн виплат від “Прикарпатенерготрейду” та майже 720 тис грн. доходу від надання в оренду землі. Крім того, у власності Богдани Саїв – 8 земельних ділянок, 4 квартири, 2 будинки, а також приміщення торгового комплексу, виробничі будівлі та нежитлові приміщення.

Маєток Саївих, джерело: СтопКор

Маєток Саївих, джерело: СтопКор

Приїхавши до ресторану, журналісти “СтопКору” зафіксували на відео, як Сергій Саїв прибув туди на автомобілі Tesla, який відсутній у його офіційній декларації.

Декларація Саїва

А також згідно з платіжним документом (чеком), заклад, де і зустрілись журналісти та посадовець, імовірно належить сину начальника ДМС Прикарпаття (Саїв О.С.). Однак сам держслужбовець заявив журналістам, що начебто не знає, хто є власником “Рульки”.

Чек з пабу “Рулька” з ініціалами сина начальника міграційної служби ФОПа Саїва О.С.

Ба більше, побачивши знімальну групу, Сергій Степанович почав ховатися від репортерів, а потім раптово накинувся на медійників та вибив з рук оператора камеру, яка перестала працювати після його удару. Журналісти викликали поліцію й правоохоронці з відділення поліції №2 (смт. Богородчани) Івано-Франківського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області прийняли та зареєстрували під номером ЄО 2288 від 18.07.24 року заяву за фактом вчинення нападу на журналістів.

Наразі розпочато кримінальне провадження щодо Сергія Саїва та вирішується питання про оголошення йому підозри. Проте на думку СтопКорівців,  Сергій Саїв, імовірно, намагається заручитись допомогою впливових осіб, аби вийти сухим з води. За попередньою інформацією, даною справою вже займається Державне бюро розслідувань. Також журналісти з’ясували нові деталі в історії головного “міграційника” області. Деталі за покликанням.

Читати також: П’ять років в’язниці: суд виніс вирок франківцю, який на смерть збив пенсіонера

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87