Івано-Франківськ До сайту

Семеро з десяти: хто з прикарпатських нардепів підтримав законопроект, який дозволить “відкупитися” за корупційний злочин

Про скандальний законопроект № 11340, який дає можливість “відкупитися” від покарання за корупцію, вже проголосовано в першому читанні. Він дає можливість укласти угоду зі слідством, в якій корупціонер визнає вину в корупційних злочинах, і зобов’язаний… заплатити штраф. Ба навіть вже відомі суми, за які можна буде “пробачити” злочин. “Зручний” законопроект підтримало 7 нардепів з Прикарпаття, деталі далі. 

Пише Інформатор.

Як повідомляє Ligazakon, законопроєктом № 11340 передбачається:

Суми штрафів варіюються від 204 тисяч гривень до 204 млн гривень, все залежить від важкості злочину:

За проголосував 231 нардеп, червону кнопку натисло 11 посадовців. Утрималися й не голосували 62 нардепи. Серед тих, хто підтримав законопроект, є 7 народних депутатів з Прикарпаття й усі з партії “Слуга народу”. Це Василь Вірастюк, Едуард Прощук, Олена Вінтоняк, Ігор Фріс, Олександр Матусевич, Володимир Тимофійчук, Роман Мулик.

Поіменне голосування про проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо підвищення ефективності укладення угод про визнання винуватості (№11340). Увесь перелік за покликанням.

Оксана Савчук не голосувала, Олег Марусяк був відсутній, а Василь Мокан утримався.

Читати також: Що каже балансоутримувач про небезпечні бігові доріжки на франківському озері?

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87