Івано-Франківськ До сайту

Садочків вистачає, а ось шкіл – ні : на Чорновола можуть побудувати заклад освіти

Сьогодні зранку мер дав інтерв’ю на радіо, де повідомив, що потреба у початкових школах наразі є більшою ніж у дитячих садках, а тому завтра 2 серпня на 45 сесії міської ради буде розглянуте питання щодо пошуку інвестора для побудови саме початкової школи.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Радіо “Західний Полюс

Ймовірно, йдеться про проєкт рішення міської ради № 173, де вказано, що школа може виникнути на вул. Чорновола. Спершу для цього оголосять конкурс на пошук інвестора.

Міський голова зазначив, що план вмістимості дитячих садків вказує на 800 вільних місць для діток і цього вистачить місту ще на найближчих декілька років, а також не варто забувати про приватні ініціативи. До прикладу Католицька церква – вона також має до кінця цього року відкрити новий повноцінний дитячий садок.

Також очільник міста нагадав про реформу, яка передбачає до 2027 року, забезпечити розділення молодших, середніх, та старших шкіл в окремі будівлі, та окремі юридичні сумами.

До того ж мер сказав, що з 1 вересня навчання у новому корпусі Крихівецького ліцею буде ще неможливим, оскільки зараз ведуться чистові роботи.

З першого вересня ще ні, бо там ведуться ще роботи, але до кінця року – точно. Зараз зроблена всі електрика, підведена вся сантехніка, зроблено повністю систему опалення. Надіємося до кінця року відкриємо, є така дата – на Миколая, ми хочемо повністю, щоб було вже з меблями з усім і вже щоб діти з січня повноцінно могли там навчатися.

За його словами, цей проєкт повністю реалізовується коштом місцевих будівельників і місто фактично не витратило і копійки міського бюджету.

Під постом у Facebook про будівництво нового корпусу люди залишили свої кометарі:

Коментарі у Facebook

Також мер згадав про добудову таких шкіл як: Ліцей №6 в Опришівцях, Школа-садок №6 на Пасічній та дитячого садка на Каскаді.

Читати також: У Франківську планують шукати інвестора для будівництва реабілітаційного комплексу біля озера

Руслан Годованець

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87