Івано-Франківськ До сайту

На сайті електронних петицій до влади Франківська з’явився мораторій про заборону забудови озера

Створений він сьогодні – 5 серпня, із закликом заборонити будівництво біля міського озера. Нагадаємо, що 2 серпня міська рада проголосувала ЗА конкурс на пошук інвестора для зведення реабілітаційно-оздоровчого центру на зеленій території Івано-Франківська. 

Пише Інформатор.

В тексті звернення вказано наступне:

“Ми, громада Івано-Франківська, категорично проти будь-яких забудов на зеленій ділянці поруч міського озера та вул. Гурика( Чубі-Бум). Ми вимагаємо ввести мораторій на забудову міського озера. Ця рекреаційна зона належить громаді міста, там має бути облаштована територія для відпочинку на природі . Жодних будов на зелених зонах міста!”

Скрін із сайту з петиціями

Наразі зібрано 7 підписів із 243 потрібних.

2 серпня на сесії міської ради депутати віддали 25 голосів за конкурс на будівництво реабілітаційного центру біля озера, 2 – були проти, 4 – утрималися.

Руслан Марцінків запевнив, що на ділянці будуть виключно спортивно-реабілітаційні споруди та точно не буде 9-12-поверхівок, принаймні за його каденції (ред. пряма мова): “Я буду це контролювати. Що буде після мене, я не знаю”.

На сесії виступив директор КНП “Центральна міська клінічна лікарня” Тарас Масляк. Він повідомив, що неодноразово звертався до міста, щоб реалізувати цей проєкт.

“Раніше держава не думала, що буде війна і стільки поранених. Не було навіть реабілітаційних відділень на стаціонарі. Війна ще не закінчилася і ми не знаємо, скільки ще буде людей, яким потрібно буде це робити”, – сказав керівник медустанови.

Натомість архітекторка Ірина Чолій закликала дотримуватися генерального плану міста, який не передбачає на тій ділянці жодного будівництва. Архітекторка наголосила на важливості збереження громадських просторів і зелених зон у місті:

“Роль громадських просторів є неоціненною… Зелені зони, парки, озера – це все простори, яких у місті має бути багато… Вони виконують безліч функцій – політичну, соціальну, економічну, туристичну, оздоровчу. Зелені зоні – це серця міського організму. А що в Івано-Франківську? За останні роки ви систематично знищуєте і забудовуєте їх… Ми не проти реабілітаційного центру. Але цю зону не можна чіпати ні в якому разі. Там має бути проєкт публічного простору з класними зеленими локаціями, де люди будуть зустрічатися, відпочивати та спілкуватися. Тому прошу вас, залиште цю зону в спокої”.

Відомо, що реабілітаційно-оздоровчий комплекс зводитимуть в межах вулиці Романа Гурика та Центрального міського озера на ділянці площею в 1.136 га

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87