Івано-Франківськ До сайту

“Тільки не в зеленій зоні”: у Франківську відбулася зустріч активістів проти будівництва на озері

18 серпня на своїй Фейсбук-сторінці ветеран АТО, Сергій Янчук запросив всіх небайдужих франківців зустрітися на міському озері. Метою збору є рішення міської ради про пошук інвестора для будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру на території в 1 га. Натомість громадяни пропонують створити парк або ж сквер для Ветеранів України. Детальніше про зустріч читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор.

Сьогодні об 11 годині на доріжці до Міського озера навпроти “Чубі-Буму” містяни обговорили питання нового будівництва на міському озері та як з цим боротися.

Інформатор показує та розповідає про деталі. Відео можна переглянути на нашому Телеграм-каналі:

Нагадуємо, що перша така зустріч була минулої неділі.

За словами франківця, Богдана Козака місце, де планують побудувати реабілітаційно-оздоровчий центр — зелена зона.

“Ми не проти будівництва реабілітаційного центру та церков, ми навпаки вітаємо це. Але ми проти будівництва на даній ділянці”, – заявив чоловік.

Франківець Богдан Козак

На зустрічі запропонували створити координаційну групу по захисту міського озера, попередньо її назва “Вільне озеро”.

“Коли я сам, коли нас 10-13 людей, нас перетворять просто в сміховисько. Скажуть та прийшли покричати, вони(ред.ветерани) хочуть собі певно квартиру заробити. Ну не приємного я багато відчув на собі з 2015 року”, – сказав колишній військовий й депутат міської ради Адріан Волгін.

Колишній військовий, Адріан Волгін

Ветеран АТО, Сергій Янчук, сказав наступне:

“В Івано-Франківську має бути парк Ветеранів України. Вимагаємо зібрати позачергову сесію, внести проєкт рішення про створення на всій ділянці комунальної власності розміром 4 га. Хай виділять мінімальний бюджет, щоб зробити тут благоустрій і щоб до Покрови ми тут провели урочистості для всіх ветеранів”.

Зокрема, франківці зробили звернення до місцевої влади, забудівельника та владики Війтишина.

 “27 серпня о 17:00 ми запрошуємо їх зустрітися на зеленій зоні, для того, щоб обговорити по-людськи дане питання і знайти рішення, що ця зона повинна бути за громадою. Якщо влада не піде нам на зустріч робитимемо акції протесту”, – заявив небайдужий франківець, Богдан Козак.

На своїй Фейсбук-сторінці Сергій Янчук заявив, що вже зібрано 381 підпис проти забудови цієї ділянки озера.

Небайдужа містянка заявила:

“Ми хочемо зберегти цю зелену зону для нашого міста, тому що і озеро — легені Франківська. Наша мета зберегти клаптик землі, простір, де вже сформувалася своя екосистема”, – каже Марія Ерліх.

Нагадаємо, що на 45 сесії Івано-Франківська міська підтримала рішення про проведення будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру на ділянці в межах вулиці Гурика та центрального міського озера.

Читати також: Не забудова, а парк для ветеранів: деталі зустрічі франківців, що виступають проти будівництва на озері.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87