Івано-Франківськ До сайту

Де тут можна попісяти? Відверто про громадські туалети Франківська

Вбиральня на Вічевому майдані

Трапляється, що раптово припекло до вбиральні серед міста і як вихід — скористатися громадськими. Та що чекає франківця за дверима туалету, скільки це коштує і які додаткові послуги входять у вартість. Інформатор пішов у рейд клозетами. 

Пише Інформатор.

Почнемо з вбиральні на Вічевому майдані. Над крутими східцями до підвалу висить табличка з попередженням “Туалет спільний для чоловіків та жінок”. І, здавалося б, це тимчасова незручність, проте вона триває вже понад рік. Від минулого огляду Інформатора у квітні 2023 року нічого не змінилось.

Вбиральня на Вічевому майдані

Всередині відносно чисто, за винятком характерного запаху. В залі праворуч опція сходити до вітру доступна лише в трьох кабінках — решта зачинені.

Вбиральня на Вічевому майдані

В іншому залі можна скористатися умивальником, припудрити носика біля дзеркала, помити руки милом твердим або ж рідким, а також посушити їх  прохолодним повітрям сушарки. Коштує похід до цієї вбиральні 7 гривень.

Вбиральня на Вічевому майдані

Вирушаємо в мандрівку, проте спершу забіжимо до туалету на вокзалі.

До теми: Франківський вокзал з’явився на Мапі безбар’єрності

Сходи до жіночої вбиральні доволі круті. Відразу поруч є віконечко пані касирки, якій потрібно протягнути купюру з гетьманом Мазепою або телефон для безконтактної оплати — така функція тут доступна.

Вбиральня на вокзалі

Над умивальниками є шість розеток, проте ми не змогли перевірити, чи вони працюють. Сушарки для рук просять не вмикати з технічних причин, а ще — вимагають не мити взуття в умивальнику. Мабуть, були прецеденти. Є два дзеркала та тримач з туалетним папером, що виконує функцію рушничків.

Вбиральня на вокзалі

Папір є і в кабінках, пані працівниця стежить пильно за його наявністю. Унітаз чистий, є гачки на дверях для речей. Щоправда, туалет виглядає неохайно, хоча саме сюди приходять численні туристи, що прямують до курортних Карпат.

Вбиральня на вокзалі

Ми вирішили залишитись в нашому любому Франківську, тому почимчикували на круглий ринок. Тут під інспекцію Інформатора потрапила приватна вбиральня. Як поділилась з нами працівниця, зараз саме тривають ремонтні роботи. В кабінках замінили чаші Генуя — саме так називаються унітази вмонтовані в підлогу, на нові й біленькі.

Вбиральня на круглому ринку

Вбиральня на круглому ринку

В окремій залі є дозатор з милом та паперові рушнички. До слова, в приміщенні запах туалету ледь відчутний. Можливо, все діло в прибиранні (чому і став свідком Інформатор), а також 2 освіжувачів повітря.

Вбиральня на круглому ринку

Біля входу є дезінфікатор та вологі серветки для рук, а також прокладки. Скористатись вбиральнею можна за 10 гривень.

Повертаємось на офіс через площу Міцкевича і принагідно зазирнемо до модульної вбиральні на Стометрівці, яка зараз, ймовірно, на стадії ремонту. Детальний її огляд можете переглянути в матеріалі “Громадські вбиральні Франківська: де знайти і який їхній стан”.

Вбиральня на Стометрівці

Стабільно брудно в закинутому туалеті в Меморіальному сквері. Не зважаючи на захаращеність пляшками та сміттям, деякі містяни продовжують тут задовольняти природні потреби.

Вбиральня в Меморіальному сквері

Яку громадську вбиральню варто проінспектувати у Франківську? Звертайтесь до Інформатора з пропозиціями за контактами нижче!

Читати також: Чому цвітуть франківські стави в парку Шевченка: пояснення

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87