Івано-Франківськ До сайту

На Надвірнянщині відбулась презентація книги про Героя Олега Гринішака: фотосюжет

27 вересня в актовій залі Назавизівського ліцею відбулась презентація книги та вечір-спомин присвячений полеглому Герою — Олегу Гринішаку.

Розповідає Інформатор.

Вчора у Назавизівському ліцеї була презентована книга “Мій блиск проб’є темряву, моє світло розжене морок”. Ця книга написана про юнака Олега Гринішака, який понад усе любив Бога та Україну. Він загинув на полі жорстокої битви за свою Батьківщину.

Захід розпочався з виконання Державного Гімну, вшанування хвилиною мовчання Героїв України та спільною молитвою. Опісля слово було надано батьку Олега, рідним, друзям та присутнім.

Біографія Олега Гринішака

Олег Гринішак («Бабай», «Гуцул»), старший солдат 80 окремої десантно-штурмової бригади, загинув 25 жовтня 2023 року на 21-му році життя поблизу села Кліщіївка, що на Донеччині, виконуючи бойове завдання. Воїн віддав життя за Україну, за ті високі ідеали, якими жив і надихався.

Він говорив: «Немає більшої любові, ніж віддати життя своє за побратима». За таким принципом і жив, завжди залишав позиції останнім, прикриваючи собою побратимів.

Народився 9 квітня 2002 року другою дитиною в сім’ї Любові та Юрія Гринішаків в селі Назавизів Надвірнянського району.

Через передчасну смерть матері восьмирічний хлопчина надто швидко дорослішав і сприймав життя серйозно. Олег дуже багато читав, займався самоосвітою, навіть під час служби в ЗСУ, читав книжки у перерві між бойовими завданнями.

Олег загинув у День капелана – 25 жовтня. Символічно, адже після війни, він хотів стати священником. Посмертно старший солдат Гринішак Олег нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Поховали молодого Героя в рідному селі Назавизів.

Читайте також: Літературний ярмарок студії “Бистрінь” у Надвірній: фоторепортаж

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87