Івано-Франківськ До сайту

“Крадіжка пішохідної зони”: у Франківську активно обговорюють встановлені знаки на вулиці Шевченка

Біля стоянки готелю "Дністер" встановили дорожні знаки

Біля славнозвісного готелю “Дністер” встановили нові знаки. Такі “нововведення” вже встигли викликати обурення у містян, дехто каже, що це ганебна крадіжка пішохідної зони, проте є ті, хто підтримує зміни. Журналісти Інформатора зібрали думки містян, а також запитали у представників міської влади та поліції чим зумовлені такі зміни.

Повідомляє Інформатор

Інформація про ймовірне встановлення знаків почала ширитися ще вчора, 2 жовтня, в місцевих групах у фейсбуці. Щоправда, повідомляли лише, що тротуар обмежили стовпчиками через що важко пересуватися по вулиці Шевченка.

Встановлені дорожні знаки навпроти стоянки готелю “Дністер”

Сьогодні, 3 жовтня нові знаки вже з’явилися навпроти стоянки від готелю “Дністер”. На їх появу відреагувала депутатка міської ради Мар’яна Вершиніна. Реакцію на це посадовиця опублікувала на своїй сторінці фейсбук.

Вона зазначила наступне:

За кілька годин під її постом у коментарях розпалилася жвава дискусія. Деякі франківці висловилися проти їх встановлення, називають таке рішення цинізмом та крадіжкою пішохідної зони.

Нижче наводимо коментарі під дописом Мар’яни Вершиніної:

Коментарі франківців щодо встановлених знаків на вулиці Шевченка

Коментарі франківців щодо встановлених знаків на вулиці Шевченка

Коментарі франківців щодо встановлених знаків на вулиці Шевченка

Коментарі франківців щодо встановлених знаків на вулиці Шевченка

Інформатор звернувся за коментарем до міської влади, зокрема до заступника міського голови директора департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики, Михайла Смушака.

У телефонній розмові Михайло Смушак розповів, що на засіданні комісії з безпеки дорожнього руху дане питання не розглядали, але там в курсі. Також він додав, що дану схему руху погодили в управлінні патрульної поліції, а ще відправили на місце представника з управління транспорту і зв’язку, який має перевірити документи та перевірити чи облаштовані знаки відповідно до цих документів.

Встановлені дорожні знаки навпроти стоянки готелю “Дністер”

Якщо будуть проблеми для пішоходів чи для водіїв по такій схемі, то будуть дивитися, аналізувати,  у разі чого влада буде ініціювати й ставити питання про перегляд даної схеми руху, а там й приймати рішення.

“Скажу так, що дану схему руху погодили в управлінні патрульної поліції. А в контексті заїзду до паркувального майданчика, який там є, там розділена паркувальна зона. Раніше шлагбаум стояв з вулиці Січових стрільців був заїзд, зараз цей шлагбаум перенесли сюди ближче до закінчення будинку Шевченка, 1. Відповідно там буде починатися закрита паркувальна зона, а від Січових стрільців власне знову ж таки до закінчення будинку Шевченка, 1, там буде оцей відкритий паркувальний майданчик. Не через шлагбаум. Ну і відповідно в управлінні патрульної поліції погодили як заїзд, так і виїзд до цього паркувального майданчика з вулиці Січових стрільців”, – резюмував Смушак.

Також Інформатор звернувся за коментарем до патрульної поліції. Патрульна повідомила, що дадуть відповідь на запит.

Читайте також: В планах – обмежити самокати в парку й на франківському озері: міський голова

Христина П’ятнюк 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87