Івано-Франківськ До сайту

Рада заборонила мобілізацію чоловіків від 18 до 25 років

Рада заборонила мобілізацію 18-25 річних

Нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що законопроєкт 11379-д ухвалено в цілому 9 жовтня 2024 року. Що зміниться в законі “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”? Деталі далі. 

Пише Інформатор.

Відповідно до тексту, мають бути внесені такі зміни:

“військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період з числа осіб, які на день набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист» від 21 березня 2024 року № 3621-IX перебували на військовому обліку військовозобов’язаних як такі, що за станом здоров’я визнані непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час, та які не досягли 25-річного віку можуть бути звільнені з військової служби в запас, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу”, – взято із тексту  законопроєкту 11379-д від 06.08.2024.

Також розділ VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 16, ст. 255 із наступними змінами) мають бути доповнені пунктом 4, в якому йдеться, що військовозобов’язані, які від 21 березня 2024 року перебували на військовому обліку військовозобов’язаних як такі, що за станом здоров’я визнані непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час, – не підлягають призову на військову службу під час мобілізації до досягнення ними 25-річного віку.

Вони можуть бути призвані на військові службу за їх згодою.

Закон має набрати чинності на наступний день після опублікування.

Читати також: Військові зможуть самі визначати членів родини, які отримуватимуть виплати, у разі полону чи зникнення безвісти

Головне фото взято з Держприкордонслужби.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87