Івано-Франківськ До сайту

“Техніки та вправи, які допоможуть тут і зараз”: поради психологині

Наталія Сабліна, голова Міжнародної Асоціації психологів та тренерів-експертів, розповіла про психологічні техніки, які можуть допомогти впоратись зі стресом. Детальніше у матеріалі.

Розповідає Інформатор.

“Більшість українців виснажені. Вони не висипаються, не відпочивають через нічні ракетні атаки. Тому підсилюються такі почуття, емоції як страх, агресія. Вони приводять до психічних розладів”, — зазначає психологиня.

Наталія пропонує: “техніки та вправи, які допоможуть тут і зараз”. 

Перш за все ви маєте звертати увагу на свій ресурс. Питати себе: “Ти як?”. Робіть шкалу зранку та ввечері — вимірюйте свій ресурс.

Дуже важливо навчитись заземлюватись, якщо ви відчуваєте внутрішню тривожність. Станьте на землю та зробіть глибокий вдих та видих. Можна рахувати до чотирьох. Щоб не рахувати візьміть свій телефон та водіть по ньому пальцем — вдих-видих-вдих-видих.

Якщо ви відчуваєте якусь паніку — у нас є точка паніки. Помасуйте цю точку.

Техніка: “я про це подумаю пізніше”. Якщо приходять якісь негативні думки — стоп, я про це подумаю о 20.00. І тоді ми перемикаємось.

Окрім цих технік важливий також здоровий сон. Якщо у вас немає можливості поспати вночі — знайдіть час в обідню перерву, хоча б 15-20 хвилин для себе. Зробіть вдих-видих, заплющіть очі й просто побудьте з собою. Не обов’язково засинати.

Також дуже важливо мати невеличке фізичне навантаження. Це може бути активна фізична активність протягом 15-20 хвилин або пасивна — наприклад, ходьба на роботу, хоча б 30-40 хвилин.

Наталія Сабліна зазначає, що: “Психічне та ментальне здоров’я важливе для того, щоб не розвивалися інші супутні захворювання”, також фахівчиня впевнена: “Психолог — це та людина, яка навчить швидко знайти всередині вас ресурс: дасть техніки, дасть вправи, які допоможуть бути в ресурсі та швидко вийти з того стану, в якому знаходиться людина”. 

Детальніше про психологічні техніки та вправи ви можете дізнатись з відео.

 

Читати також: Вчителя з Прикарпаття нагородили нагрудним знаком «Золотий Хрест»

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87