Яблучні мафіни: цікавий рецепт для всієї родини

Що б такого цікавого приготувати до запашного чаю чи кави? Як щодо яблучних мафінів?

Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом.

Інгредієнти (на 10-12 штук):

  • яблука – 250 г (очищені й нарізані кубиками, можна полити їх лимонним соком)
  • сік лимона – 2 ст. л.
  • борошно – 250 г
  • розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • сода харчова – ½ ч. л.
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 125 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • рослинна олія – 80 мл
  • йогурт (можна натуральний) – 250 г

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C. Форму для мафінів змастіть олією або використайте паперові формочки.
  2. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду.
  3. У окремій мисці збийте яйце з цукром (включно з ванільним), додайте йогурт та олію, перемішайте до однорідності.
  4. Об’єднайте сухі й вологі компоненти, потім акуратно введіть кубики яблук.
  5. Розподіліть тісто по формах, заповнивши їх приблизно на 2/3.
  6. Випікайте ~30 хвилин, або до сухої зубочистки, у розігрітій духовці.

До теми: Галета з лохиною та тим’яном: продовжуємо насолоджуватися ягідним сезоном

Джерело фото

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version