Коли за вікном крапає дощ, приємно спостерігати за ним, загорнувшись у плед і насолоджуючись запашним чаєм. А домашнє печиво стане прекрасним доповненням для гарного настрою.
Інформатор Івано-Франківськ ділиться простим рецептом смачного ніжного печива.
Інгредієнти:
- борошно ~ 240-250 г
- цукор – 80 г
- вершкове масло – 110 г
- яйце – 1 шт
- молоко – 1 ст.л
- ванільний цукор – 8 г
- розпушувач – 1 ч.л
- сіль – за бажанням
Для змащення:
- жовток 1 шт
- молоко 1 ст.л
Приготування:
В глибоку миску або каструлю додати розм’якшене вершкове масло, цукор, ванільний цукор і сіль. Перетерти лопаткою. Додати яйце і молоко. Перемішати, додати частину борошна і розпушувач. Замісити руками м’яке тісто і покласти до холодильника на 30 хвилин.
Розкачати тісто в пласт товщиною до 1 см. Нарізати прямокутниками.
Духовку розігріти до 180 градусів.
Змішати жовток з 1 ч.л. молока, покрити сумішшю печиво.
Поставити деко з заготовками в духовку, випікати 13-15 хвилин. Важливо його не пересушити, тоді печиво виходить ніжне і розсипчасте.
Смачного!
Читати також: що приготувати з баклажанів восени: простий рецепт із часником та зеленню
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Джерело головного фото – pexels.com.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87