Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Смачне печиво до чаю за кілька хвилин

пісочне печиво

Коли за вікном крапає дощ, приємно спостерігати за ним, загорнувшись у плед і насолоджуючись запашним чаєм. А домашнє печиво стане прекрасним доповненням для гарного настрою.

Інформатор Івано-Франківськ ділиться простим рецептом смачного ніжного печива.

Інгредієнти:

  • борошно ~ 240-250 г
  • цукор – 80 г
  • вершкове масло – 110 г
  • яйце – 1 шт
  • молоко – 1 ст.л
  • ванільний цукор – 8 г
  • розпушувач – 1 ч.л
  • сіль – за бажанням

 Для змащення:

  • жовток 1 шт
  • молоко 1 ст.л

Приготування:

В глибоку миску або каструлю додати розм’якшене вершкове масло, цукор, ванільний цукор і сіль. Перетерти лопаткою. Додати яйце і молоко. Перемішати, додати частину борошна і розпушувач. Замісити руками м’яке тісто і покласти до холодильника на 30 хвилин.

Розкачати тісто в пласт товщиною до 1 см. Нарізати прямокутниками.

Духовку розігріти до 180 градусів.

Змішати жовток з 1 ч.л. молока, покрити сумішшю печиво.

Поставити деко з заготовками в духовку, випікати 13-15 хвилин. Важливо його не пересушити, тоді печиво виходить ніжне і розсипчасте.

Смачного!

Читати також: що приготувати з баклажанів восени: простий рецепт із часником та зеленню

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Джерело головного фото – pexels.com.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору