Саморобні смаколики: як приготувати цукерки в домашніх умовах

цукерки

На перший погляд здається, що зробити смачні цукерки вдома дуже складно. Однак, маючи всі інгредієнти та трохи набивши руку, можна радувати себе та знайомих власними смаколиками.

Інформатор Івано-Франківськ пропонує три нескладних рецепти солодощів до чаю або кави.

Цукерки з вівсянки

Інгредієнти:

  • фініки – 150-200 г;
  • олія – 30 г;
  • шоколад чорний – 150 г;
  • какао-порошок – 1 ст. л.;
  • вівсяні пластівці – 80 г;
  • мед – 2 ст. л.;
  • волоський горіх – 100 г.

Процес приготування:

Видаліть кісточки з фініків, а шоколад розтопіть на водяній бані, додавши до нього олію. Розтопленим шоколадом необхідно змастити форми для цукерок у два шари (перший шар має застигнути кілька хвилин). Після цього потрібно поставити форму до холодильника аби шоколад затвердів.

Подрібніть в блендері фініки, вівсяні пластівці та волоські горіхи. Змішайте ці інгредієнти, додавши мед і какао-порошок.

Розкладіть масу по формочках і помістіть в холодильник на 2-3 години.

Цукерки «Іриски»

Інгредієнти:

цукор — 200 г;

вершкове масло — 20 г;

сметана 25% — 200 г;

ванільний цукор (за бажанням) — 1 ч. л.;

Процес приготування:

У каструлі з товстим дном змішайте сметану і цукор до однорідності. Поставте каструлю на середній вогонь і постійно помішуйте суміш дерев’яною ложкою або силіконовою лопаткою, щоб цукор розчинився.

На середньому вогні варіть суміш протягом 15-20 хвилин або поки вона не набуде золотисто-коричневого кольору і не загусне. Будьте уважні, щоб не перегріти іриски, оскільки вони стануть гіркими.

Вимкніть вогонь та додайте вершкове масло до готової маси. Продовжуйте помішувати, поки масло повністю не розтане і не змішається з сумішшю.

Щоб перевірити готовність, капніть трохи гарячої суміші в чашку з холодною водою. Якщо суміш формує м’яку кульку, яка легко розплющується між пальцями — іриски готові.

Вилийте гарячу суміш у попередньо змащену маслом або вистелену пергаментним папером форму. Рівномірно розподіліть і залиште охолоджуватися при кімнатній температурі. Після того як іриски повністю охолонуть і затвердіють (приблизно 1-2 години), наріжте їх квадратиками.

Цукерки «Баунті»

Інгредієнти:

  • кокосова стружка — 200 г;
  • згущене молоко — 200 мл;
  • вершкове масло — 50 г;
  • темний або молочний шоколад — 200 г;
  • рослинна олія (для блиску) — 1 ст. л.

Процес приготування:

Для начинки: У великій мисці змішайте кокосову стружку і згущене молоко. Розтопіть вершкове масло і додайте його до кокосової суміші. Добре перемішайте до однорідності.

Візьміть невелику кількість кокосової суміші та сформуйте з неї батончики або кульки, залежно від того, яку форму ви хочете надати цукеркам.

Викладіть сформовані цукерки на деко, вистелене пергаментним папером, і поставте їх у морозильну камеру на 30 хвилин, щоб вони затверділи.

Для глазурі: На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтопіть шоколад. У рідкий шоколад додайте рослинну олію для більшої гладкості та блиску. Добре перемішайте до однорідної консистенції.

Дістаньте затверділі кокосові батончики з морозильної камери. За допомогою виделки або зубочистки занурюйте кожну цукерку в розтоплений шоколад, повністю покриваючи її.

Викладіть покриті шоколадом цукерки на решітку та дайте зайвому шоколаду стекти. Поставте деко з цукерками в холодильник на 30 хвилин, або поки шоколад повністю не застигне.

Смачного!

Читати також: Домашній чай від застуди: природний засіб для зміцнення імунітету

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Джерело головного фото – pexels.com.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version