На перший погляд здається, що зробити смачні цукерки вдома дуже складно. Однак, маючи всі інгредієнти та трохи набивши руку, можна радувати себе та знайомих власними смаколиками.
Інформатор Івано-Франківськ пропонує три нескладних рецепти солодощів до чаю або кави.
Цукерки з вівсянки
Інгредієнти:
- фініки – 150-200 г;
- олія – 30 г;
- шоколад чорний – 150 г;
- какао-порошок – 1 ст. л.;
- вівсяні пластівці – 80 г;
- мед – 2 ст. л.;
- волоський горіх – 100 г.
Процес приготування:
Видаліть кісточки з фініків, а шоколад розтопіть на водяній бані, додавши до нього олію. Розтопленим шоколадом необхідно змастити форми для цукерок у два шари (перший шар має застигнути кілька хвилин). Після цього потрібно поставити форму до холодильника аби шоколад затвердів.
Подрібніть в блендері фініки, вівсяні пластівці та волоські горіхи. Змішайте ці інгредієнти, додавши мед і какао-порошок.
Розкладіть масу по формочках і помістіть в холодильник на 2-3 години.
Цукерки «Іриски»
Інгредієнти:
цукор — 200 г;
вершкове масло — 20 г;
сметана 25% — 200 г;
ванільний цукор (за бажанням) — 1 ч. л.;
Процес приготування:
У каструлі з товстим дном змішайте сметану і цукор до однорідності. Поставте каструлю на середній вогонь і постійно помішуйте суміш дерев’яною ложкою або силіконовою лопаткою, щоб цукор розчинився.
На середньому вогні варіть суміш протягом 15-20 хвилин або поки вона не набуде золотисто-коричневого кольору і не загусне. Будьте уважні, щоб не перегріти іриски, оскільки вони стануть гіркими.
Вимкніть вогонь та додайте вершкове масло до готової маси. Продовжуйте помішувати, поки масло повністю не розтане і не змішається з сумішшю.
Щоб перевірити готовність, капніть трохи гарячої суміші в чашку з холодною водою. Якщо суміш формує м’яку кульку, яка легко розплющується між пальцями — іриски готові.
Вилийте гарячу суміш у попередньо змащену маслом або вистелену пергаментним папером форму. Рівномірно розподіліть і залиште охолоджуватися при кімнатній температурі. Після того як іриски повністю охолонуть і затвердіють (приблизно 1-2 години), наріжте їх квадратиками.
Цукерки «Баунті»
Інгредієнти:
- кокосова стружка — 200 г;
- згущене молоко — 200 мл;
- вершкове масло — 50 г;
- темний або молочний шоколад — 200 г;
- рослинна олія (для блиску) — 1 ст. л.
Процес приготування:
Для начинки: У великій мисці змішайте кокосову стружку і згущене молоко. Розтопіть вершкове масло і додайте його до кокосової суміші. Добре перемішайте до однорідності.
Візьміть невелику кількість кокосової суміші та сформуйте з неї батончики або кульки, залежно від того, яку форму ви хочете надати цукеркам.
Викладіть сформовані цукерки на деко, вистелене пергаментним папером, і поставте їх у морозильну камеру на 30 хвилин, щоб вони затверділи.
Для глазурі: На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтопіть шоколад. У рідкий шоколад додайте рослинну олію для більшої гладкості та блиску. Добре перемішайте до однорідної консистенції.
Дістаньте затверділі кокосові батончики з морозильної камери. За допомогою виделки або зубочистки занурюйте кожну цукерку в розтоплений шоколад, повністю покриваючи її.
Викладіть покриті шоколадом цукерки на решітку та дайте зайвому шоколаду стекти. Поставте деко з цукерками в холодильник на 30 хвилин, або поки шоколад повністю не застигне.
Смачного!
Читати також: Домашній чай від застуди: природний засіб для зміцнення імунітету
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Джерело головного фото – pexels.com.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87