Пиріжки з картоплею: класичний рецепт

Пиріжки — популярна страва української кухні, яка підходить як для сімейного чаювання, так і для швидкого перекусу. Пропонуємо простий рецепт смачних домашніх пиріжків з картоплею.

Пише Інформатор Івано-Франківськ.

Інгредієнти для тіста:

  • Молоко — 250 мл

  • Цукор — 1 ст. ложка

  • Сіль — ½ ч. ложки

  • Дріжджі сухі — 7 г

  • Борошно — 500–550 г

  • Яйце — 1 шт.

  • Вершкове масло — 50 г

  • Олія для смаження — за потребою

Інгредієнти для начинки:

  • Картопля — 5–6 шт.

  • Цибуля — 1 шт.

  • Олія — 2 ст. ложки

  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

  1. У теплому молоці розчинити цукор і дріжджі, залишити на 10–15 хвилин для активації.

  2. Додати яйце, сіль та розтоплене масло, поступово вводячи борошно, замісити м’яке тісто.

  3. Накрити тісто й залишити у теплому місці на 1 годину, щоб воно піднялося.

  4. Для начинки зварити картоплю, розім’яти її, обсмажити цибулю на олії та додати до картоплі. Посолити й поперчити за смаком.

  5. Тісто поділити на невеликі частини, розкачати кружечки, викласти начинку та защипнути краї.

  6. Смажити пиріжки на середньому вогні до золотистої скоринки або випікати у духовці при 180°C близько 20 хвилин.

Порада: для більш ніжної скоринки можна змастити пиріжки збитим яйцем перед випіканням.

Смачного!

Читайте також: Осінній десерт: запечені яблука з медом і корицею

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version