Пиріжки — популярна страва української кухні, яка підходить як для сімейного чаювання, так і для швидкого перекусу. Пропонуємо простий рецепт смачних домашніх пиріжків з картоплею.
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти для тіста:
-
Молоко — 250 мл
-
Цукор — 1 ст. ложка
-
Сіль — ½ ч. ложки
-
Дріжджі сухі — 7 г
-
Борошно — 500–550 г
-
Яйце — 1 шт.
-
Вершкове масло — 50 г
-
Олія для смаження — за потребою
Інгредієнти для начинки:
-
Картопля — 5–6 шт.
-
Цибуля — 1 шт.
-
Олія — 2 ст. ложки
-
Сіль, перець — за смаком
Приготування:
-
У теплому молоці розчинити цукор і дріжджі, залишити на 10–15 хвилин для активації.
-
Додати яйце, сіль та розтоплене масло, поступово вводячи борошно, замісити м’яке тісто.
-
Накрити тісто й залишити у теплому місці на 1 годину, щоб воно піднялося.
-
Для начинки зварити картоплю, розім’яти її, обсмажити цибулю на олії та додати до картоплі. Посолити й поперчити за смаком.
-
Тісто поділити на невеликі частини, розкачати кружечки, викласти начинку та защипнути краї.
-
Смажити пиріжки на середньому вогні до золотистої скоринки або випікати у духовці при 180°C близько 20 хвилин.
Порада: для більш ніжної скоринки можна змастити пиріжки збитим яйцем перед випіканням.
Смачного!
Читайте також: Осінній десерт: запечені яблука з медом і корицею
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
