Бісквітні коржі – універсальні заготовки для безлічі десертів. І хоча традиційно вони готуються в духовці, сьогодні ми пропонуємо створити бісквіт в мікрохвильовій печі.
Інформатор Івано-Франківськ розповідає, як з невеликої кількості продуктів і мінімальними витратами часу отримати повноцінний десерт до чаю або кави.
Інгредієнти (для одного коржа):
- Яйце -1 шт;
- Молоко – 3 ст л.;
- Рослинна олія – 2 ст л.;
- Цукор – 4 ст.л.;
- Розпушувач – 1 ч.л.;
- Борошно – 4 ст.л.;
- Ванілін – за смаком.
Приготування:
В чистій сухій мисці віничком для збивання збити яйце з цукром. Додати молоко і олію – ще раз збити до появи бульбашок. Борошно змішати з розпушувачем і додавати поступово, перемішуючи борошняно-яєчну масу виделкою. Якщо є можливість, борошно перед додаванням бажано просіяти, тоді бісквіт краще підніметься і буде пухкішим. Тісто має бути однорідним і не дуже густим.
Перелити тісто у форму для мікрохвильової печі. Найкраще підійде силіконова. Випікати на режимі 800Вт протягом 4 хвилин.
Отриманий корж можна розрізати на шматочки, викласти в чашку і залити кремом, рідким шоколадом або варенням.
Якщо 1 ложку борошна замінити 1 ложкою какао, вийде шоколадний корж.
Можна спекти кілька коржів і зробити повноцінний торт, перемастивши їх будь-яким кремом, прикрасивши фруктами, цукатами, горішками.
Смачного!
Читати також: Осінній десерт: запечені яблука з медом і корицею
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Головне фото – ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
