Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Офіційні звернення посадовців: як не “попастись” на фейкове відео

В Інтернеті дедалі частіше поширюють фейкові відео, створені за допомогою комп’ютерних програм. Сьогодні дуже важливо вміти розпізнавати неправдиву інформацію. 

Про це пише Інформатор.

14 березня до прикарпатців звернулась голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук, що за інформацією спецслужб ворог робитиме спроби відтворити її голос з метою дезінформації жителів області.

Чиновниця наголошує, що офіційні звернення публікуються виключно на її офіційній сторінці у Фейсбук, Телеграм-каналі та сайті Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Редакція Інформатора розповідає, як розпізнати фейкове відео:

  1. Зміст – якщо людина на відео говорить щось невірогідне чи сумнівне, варто перевірити цю інформацію за іншими джерелами.
  2. Очі – справжній рух очей важко підробити, тому у фейковому відео погляд людини може здаватися скляним чи статичним. Або людина моргає рідше, ніж це відбувається у справжньому житті.

  3. Збільште зображення – на маленькому екрані телефону важко розрізнити деталі. Збільште на комп’ютері зображення, розтягнувши його на весь екран, що допоможе Вам побачити неточності фейкового відео.

Ольга Пукавчук

Нагору