Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську почали працювати інспектори з паркування. Авто злісних порушників можуть передати ЗСУ

На вулиці Івано-Франківська вийшли інспектори з паркування. Їхня мета – врегулювати стоянки автомобілів та стежити за дотриманням правил паркування. У час війни на порушників чекають не тільки штрафи, транспорт планують забирати на штрафмайданчик і передавати на потреби ЗСУ.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу міського голови.

У місті збільшилась кількість автомобілів, а з цим і кількість порушників ПДР.

“Такі речі є недопустимі. Тому ми відновили роботу інспекторів з паркування. Так само є пропозиція поліції, й ми опрацьовуємо питання вилучення автомобілів, які стоять з порушенням правил дорожнього руху, які перешкоджають руху чи рухаються в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Така практика є вже в інших областях. Якщо це підтримає наша військова адміністрація, це може бути реалізовано в Івано-Франківську. Звичайно, за одиничні випадки, за паркування, такого робити не будуть. Але якщо систематично – водіїв потрібно притягати до такої відповідальності. А якщо в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння – це потрібно робити одномоментно, вилучати транспортний засіб на військові потреби”, – зазначив заступник міського голови, директор департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак. Та додає, що на оплату штрафу порушник має 10 днів, а після – сума збільшується вдвічі.

Як зазначив начальник управління транспорту і зв’язку Андрій Гіглюк, паркувальники націлені в першу чергу на проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Софія Сіренко

Нагору