Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

У Франківську судитимуть хірурга, який прооперував жінку без належної передопераційної підготовки

У Франківську судитимуть лікаря-отоларинголога, який прооперував 29-річну пацієнтку без належної передопераційної підготовки. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської обласної прокуратури.

Відомо, що 29-річна  жителька обласного центру звернулася до франківської лікарні за медичною допомогою. Провівши ряд обстежень, медики прооперували жінку та виписали із стаціонарного лікування. Однак після хірургічного втручання настали ускладнення і, як наслідок, набряк головного мозку.

Як з’ясувало слідство, хірург прооперував пацієнтку без проведення належної передопераційної підготовки. Медик не мав відповідних рентгенівських знімків  та провів хірургічне втручання неналежним чином, чим спричинив тяжкі наслідки для здоров’я жінки.

Зазначимо, що санкцією ч.1 статті 140 Кримінального кодексу України за неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого передбачено покарання – позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до п’яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на термін до двох років, або позбавленням волі на той самий термін.

Нагору