Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Знайти своїх і заспокоїтися. У Франківську проводять теплі зустрічі з переселенцями

Учора, 18 березня, у Франківську провели зустріч з переселенцями. Тут кожен може знайти підтримку, поділитися страхами та переживаннями.

Повідомляє Інформатор.

Тепла розмова відбулася у межах проєкту «Центр психологічної допомоги в Івано-Франківську». Деталі нам розповіла його ініціаторка і координаторка Мар’яна Вершиніна.

Проєкт почали реалізовувати 26 лютого.

“Ми згуртували психологів, психотерапевтів, які безкоштовно надають свої послуги. Згодом ми сформували групи, що цілодобово чергують у ЦНАПі, “Просвіті” і “Карітасі”. Також звернення від мешканців приймають на гарячу лінію і в телеграмі”, – каже вона.

До слова, працюють не лише з дорослими, але й з дітьми.

Сьогодні на теплу розмову завітало п’ятеро людей. Такий формат – важливий, у відвідувачів покращується настрій. Тут вони знаходять відповіді на запитання, що їх турбують. Люди гуртуються і це допомагає їм пережити біль, розмірковує Мар’яна Вершиніна.

Зустрічі проводить психологиня, гештальт-терапевтка Юлія Зябкіна. Вона переселенка із Запоріжжя. Мета – допомогти адаптуватися переселенцям, відшукати «острівець безпеки».

“Зараз людям потрібне затишне місце, куди вони можуть прийти завжди. Де вони могли бути прийнятими та почутими зі всіма переживаннями. Водночас і почути інших. Зустріч задумана у формі спілкування. Те, що потрібно зараз людям, –належність до чогось. При переміщенні з одного місця в інше ми втрачаємо свою основу. Людині важливо знайти своїх і заспокоїтися, актуалізувати свої опори. На що я можу опиратися? На себе, близьких, соціальну групу – своїх”, – зазначає Юлія Зябкіна.

Відвідує усі зустрічі Ірина з Білої церкви, що на Київщині.  У Франківську опинилася на третій день війни. Зустрічі для неї – підтримка.

“Дуже важко, далеко від дому. Ти залишив там батьків і друзів, у стресі. Тут є можливість поговорити, отримати підтримку, проговорити страхи та переживання, відволіктися від новин, переключитися на позитив”, – каже вона.

Такі розмови проводитимуть і надалі.

Аби потрапити на зустріч, реєструйтеся за номерами: 0978797337; 0958519416.

Софія Сіренко

Нагору