Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

РНБО підпорядкувала цифрове телебачення державі та зобов’язала канали транслювати спільний марафон

Компанія “Зеонбуд” — оператор цифрового ефірного телебачення Т2 — працюватиме у складі Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення.

Повідомляє Інформатор з посиланням на detector.media.

Це стало відомо з указів, які президент підписав 19 березня, – “Про нейтралізацію загроз інформаційній безпеці держави” і “Щодо реалізації єдиної інформаційної політики в умовах воєнного стану”.

Адміністрація Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, концерн РРТ та “Зеонбуд” мають забезпечити:

“стале функціонування об’єктів цифрового ефірного мовлення та безперебійну трансляцію телевізійних каналів в МХ – 1, -2, -3, -5;

цілодобовий моніторинг ефірної мережі, обладнання головної станції мультиплексування, супутникових та наземних каналів зв’язку;

резервування супутникових каналів доставки програм та обладнання головної станції мультиплексування;

резервну доставку телеканалів до цифрових передавачів із залученням альтернативного оператора супутникового зв’язку”.

Згідно з другим рішенням, “в умовах воєнного стану реалізація єдиної інформаційної політики є пріоритетним питанням національної безпеки, забезпечення якої реалізується шляхом об’єднання усіх загальнонаціональних телеканалів, наповнення яких складається переважно з інформаційних та/або інформаційно-аналітичних програм, на єдиній інформаційній платформі стратегічної комунікації — цілодобовому інформаційному марафоні “Єдині новини #UАразом”. “Вжити заходів” щодо виконання цього рішення рекомендують Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.

Спільний марафон транслюється на загальнонаціональних приватних, державних та суспільних телеканалах. Його створюють медіагрупи “1+1”, “Інтер”, StarLightMedia, “Україна”, парламентський телеканал «Рада» та Суспільне. Водночас низка телеканалів із загальнонаціональним покриттям, зокрема 5 канал та Прямий, не беруть участі в спільному проєкті.

Нагору