Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Російський бізнес на Прикарпатті. Готелі, пов’язані з країною-окупантом

Під час війни Росії проти України світові компанії масово йдуть із російського ринку. Це питання іміджу, а деякі не можуть працювати через санкції. Багато компаній, які прямо або опосередковано належать росіянам, досі ведуть бізнес в Україні. Серед них є і готелі в Карпатах.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на TRAVEL РБК-Україна.

За допомогою даних, наданих редакції компанією Опендатабот, сайт обрав і проаналізував декілька готелів, які досі працюють в Україні, маючи прямий або опосередкований зв’язок з Росією. Насправді таких компаній – тисячі.

Опендатабот проаналізувала дані Єдиного державного реєстру та підрахувала кількість активних компаній, серед власників, засновників або ж кінцевих бенефіціарів є хоча б один громадянин або резидент Російської Федерації чи Республіки Білорусь.

Подивимось, які готелі на Прикарпатті мають серед власників, співвласників або кінцевих бенефіціарів громадян країни-агресора.

Premier Resort Hotel, розташований у селі Поляниця, курорт Буковель.

Premier International – відома готельна мережа, яка функціонує в Україні – Premier International.

За даними Опендатабот, компанія має власників із Російської Федерації:

Reikartz Парк Готель, Івано-Франківськ

Reikartz Group – найбільша мережа готелів в Україні, об’єднує 40 готелів в Україні та за її межами. “Готелі поєднані під брендом Reikartz Hotel Group – готелі рівня 3,4 зірки”, – зазначається на сайті.

“ТОВ Рейкарц и партнери. Україна” в Єдиному державному реєстрі значиться як спільне українсько-бельгійське підприємство в формі товариства з обмеженою відповідальністю “Рейкарц і партнери. Україна”.

Власники:

Компанія “Рейкартц Хотелс Енд Різортс (Сайпрес) Лімітед” – 19 614 348 грн. (99.99%);
Компанія з обмеженою відповідальністю “Фріотрон Холдінгс Лімітед” – засновник 2 594 грн. (0.01%).

За даними Опендатабот, бенефіціаром зазначений Юрій Валерійович Васін, який зареєстрований за адресою: місто Москва, район Щукіно, вулиця Гамалії, будинок № 6, квартира № 15:

Після публікації цього матеріалу до редакції РБК-Україна звернувся CEO мережі готелів Reikartz Hotel Group Андрій Дема надав паспортні дані, які підтверджують, що власник та кінцевий бенефіціар мережі готелів Юрій Васін має паспорт громадянина Турецької Республіки.

Відпочинковий комплекс “Хижки”, Карпати, Яремче

Юридична адреса: Івано-Франківська область, місто Івано-Франківськ, вулиця 2000-ліття Різдва Христового, будинок 4

Дата заснування: 20.09.2013

Код ЄДРПОУ: 38713485

У другій половині 2021 року у компанії з’явився новий бенефіціарний власник – Олександр Валентинович Мелешко, зареєстрований за адресою: Російська Федерація, місто Москва, вулиця Лобачевського, буд. 92, коп.4, кв.186:

У сайті Booking вказано, що для гостей доступний безкоштовні Wi-Fi та приватна автостоянка. Номери з дерев’яним меблями, телевізором з плоским екраном. Ванни з фенами та безплатними туалетно-косметичними засобами.

Гості можуть розважитися в сауні, прогулятися садом чи приготувати барбекю. У закладі пропонують послуги пральні, прасування одягу та доставки продуктів.

Гості оцінили готель на 8,6. За даними Booking номери на усі вікенди до кінця травня розкуплені.

Нагору