Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Японія і рф: чи можлива війна?

Нещодавно росія заморозила переговори про мирний договір з Японією, а також призупинила дію безвізової програми, яка дозволяла японцям відвідувати південні Курили і вийшла з діалогу щодо налагодження спільної господарської діяльності на островах. Чи можлива війна між цими країнами?

Повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Історія протистояння за Курильські острови почалася з 1945 року, коли після японсько-радянської війни СРСР окупував території південних Курил.

Мирні переговори щодо цих територій почалися тривали до цього часу.

росію образили санкційна політика Японії та допомога Україні. 7 березня Прем’єр-міністр Японії заявив про наявність суверенітету над південною частиною Курил.

Тож рф припинила переговори з Японією про мирний договір, припинили безвізові поїздки японських громадян між Курилами та Японією.

Яких можливих наслідків чекати? За прогнозами експертів, відкриття “східного фронту” протистояння рф з цивілізованим світом. У разі активізації такого протистояння (у тому числі й воєнного) між рф та Японією, Україна отримає «карт-бланш» на контрнаступ на фоні загального ослаблення ворога.

Нагору