Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Уряд спростив ввезення гуманітарної допомоги з-за кордону

Уряд прийняв постанову, згідно з якою для завезення гуманітарної допомоги потрібен лише декларація, яка заповнюється на митниці. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на Урядовий Портал. 

“Зазначаємо відправника, одержувача, фактичне місце розвантаження, вид допомоги. Це все. Якщо це гуманітарна допомога державі Україна, то направити її можна на ОВА чи на профільне міністерство. Якщо конкретній громаді вказуйте її одержувачем та везіть тому, кому ця допомога призначена», – зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Також Уряд скасував список товарів, які визнавалися гуманітарною допомогою. Це означає, що можна ввезти всі легальні товари, які направляються в Україну як гуманітарна допомога, без будь-яких обмежень. Тепер не потрібно отримувати довідки від ВЦА чи інших органів влади, аби завести гуманітарний вантаж.

Наразі діють домовленості з 14 європейськими країнами щодо бездозвільного проїзду для перевізників гуманітарних вантажів в Україну. Це Польща, Словаччина, Австрія, Угорщина, Румунія, Німеччина, Італія, Литва, Латвія, Естонія, Словенія, Молдова, Чехія та Туреччина.

Нагору