Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Топ-7 найдорожчої російської техніки, знищеної в Україні

Завдяки злагодженій взаємодії наших військових знищено багато російської техніки, якої ворог вже втратив на суму більше 10 мільярдів доларів.

Повідомляє Інформатор.

Танк Т-90 М “Владімір”

Вартість – до 3 млн доларів. Такі танки використовувалися в Сирії та Другій карабаській війні.

Росія вихвалялася ним на параді. В Україні він вразливий і горить, як й інші броньовані мішені.

Панцирь С-1

Вартість – до 15 млн дол. Це російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс наземного і морського базування.

Радіус стрільби по висоті – 15 км, дальність – 20 км.

Три таких “панцирники” захопили наші захисники, один – спалили на Миколаївщині.

 

Гвинтокрил К-52

Ціна – 16 млн доларів. Командирська машина російської авіації. Використовують для розвідки. Може вражати броньовану техніку.

24 лютого гвинтокрил збили над Межигір’ям, інший збили 2 березня на Київщині. Ще один збили ЗСУ 12 березня у районі Скадовська, екіпаж згорів живцем. 16 березня – біля Миколаєва. 19 березня збили одразу два.

Літак ІЛ-76

Ціна – до 27 млн дол. Призначений для транспортування людей і техніки, вантажів. Ці літаки активно використовувалися у війні в Афганістані. На цей час відомо про один збитий ІЛ разом з окупантами.

Літак Су-35 С

Вартує до 65 тис дол. Бойовий радіус дії винищувача становить – 1600 км. Українська авіація збила два такі російські літаки 2 березня. Ще одного збили у Чернігові 4 березня.

Іскандер-М

Ціна до 100 млн дол. Максимальна дальність ураження цілі балістичними ракетами “земля-земля” від 500 до 700 км. Ймовірно, саме вони завдали ударів по українських аеродромах 24 лютого.

За даними українських військових “Іскандер-М” окупанти застосували під час обстрілів Києва та інших міст. 10 березня ЗсУ знищили дивізіон “Іскандерів” на Чернігівщині.

ВДК Саратов

Ціна – більше 100 млн грн. Великий десантний корабель. Борт вміщає до 1,5 тис тонн техніки та вантажів, до 400 осіб епіпажу.

У 2008 році корабель прийняв бій під час вторгнення до Грузії. У 2014 році брав участь в анексії Криму. 21 березня зайшов у порт Бердянська, де його знищили українські військові.

Джерело: Військове телебачення України.

Нагору