Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Один інтегрований тест: як франківці складатимуть ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ у 2022

Через війну провести в традиційному форматі ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ неможливо, як кажуть у МОН. Так, напрацювали іншу модель вступу – Національний мультипредметний тест (НМТ) для здобуття вищої освіти.

Повідомляє Інформатор з посиланням на брифінг щодо вступної кампанії.

Цей тест проведуть у формі онлайн-тестування з одразу трьох предметів (українська мова, математика, історія України). Для різних спеціальностей будуть встановлені різні вагові коефіцієнти оцінок з цих дисциплін.

Для вступу на бакалаврат потрібні: результати тесту + мотиваційний лист + заява. Подання документів і підтвердження місця навчання буде здійснюватися через інтернет.

Для вступу в коледж та ЗВО для деяких спеціальностей проведуть творчий конкурс.

Для здобуття ступеня магістра на основі бакалавра слід скласти спрощений аналог ЄВІ, ЄФВВ – магістерський комплексний тест (МКТ) для спеціальностей “Право”, “Міжнародне право”. Для кон’юнктурних спеціальностей – магістерський тест навчальної компетентності (МТНК). Для інших спеціальностей вступ відбуватиметься за результатами іспиту в закладі освіти.

Адресне розміщення бюджетних місць, широкий конкурс, відкриті та фіксовані конкурсні пропозиції, вступ для здобуття другої освіти, подання 5 заяв на бюджетні місця та до 20 заяв у цілому тощо – це організують, як і раніше.

Терміни вступної кампанії можуть змінюватись у разі небезпечної ситуації.

Софія Сіренко

Нагору