Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Стаття “Що Росія повинна зробити з Україною”. Як війна стала геноцидом

Стаття “Що Росія повинна зробити з Україною” вийшла вранці 3 квітня на сайті РИА “Новости” – доказ планів рф провести геноцид громадян України. Про це заявив президент України Володимир Зеленський. 

Повідомляє Інформатор.

Вихід статті збігся з оприлюдненням світлин із вбитими мешканцями Бучі.  Для позначення геноциду українців Росія вжила у статті терміни “деукраїнізація” і “деєвропеїзація”, сказав президент.

Якщо такі тези висуває держагентство, це можна вважати основною позицією рф.

“В статті описується чіткий і прорахований порядок знищення усього, що робить українців українцями та і самих наших людей. Тих, кого не вдасться зламати і підкорити. Сказано, що навіть назву нашої держави треба стерти. Фактично сказано, що загибель якнайбільшого числа наших людей у війні тільки вітається”, — зазначив Зеленський.

Росіяни відверто заявляють про намір знищити все, що пов’язано з Україною.

“Вони відкрито кажуть про мету вторгнення на територію України. Якби наша армія не вистояла, якби наш народ не піднявся на захист держави, вони зробили би те, що зробили в Бучі – але на всій території України”, — підкреслив президент.

Він додав, що приводом для вбивства мирних мешканців для російських військових була навіть присутність у них вдома українського прапора.

Про що написали стаття РИА “Новости”

Стаття “Що Росія має зробити з Україною” майже одразу стала недоступною для пошуку, але за допомогою інтернет-архівів її досі можна переглянути. Автор – Тімофій Сєргєйцев – російський політтехнолог. За даними ЗМІ, у період із 1998 по 2004 роки консультував низку українських бізнесменів та політиків, у тому числі Віктора Пінчука, Віктора Януковича, Арсенія Яценюка.

Він пише про “денацифікацію” України, називає нашу державу “бандерівською”, “ворогом росії” та “інструментом Заходу”. Більше того, “денацифікація” – потрібна, бо більшість людей, як думає автор, втягнені в політику нацистами.

Він називає “винними” у нацизмі не лише владу, але й значну частину народу України, мовляв, мовляв “пасивні нацисти, співучасники”. Серед методів “денацифікації” автор пропонує “перевиховання” має досягатись ідеологічними репресіями та жорсткою цензурою, в тому числі у сфері культури та освіти.

А ось необхідні кроки денацифікації:

У переліку також “прийняття на місцевому рівні при кураторстві Росії первинних нормативних актів денацифікації “знизу”, заборона всіх видів та форм відродження нацистської ідеології; встановлення меморіалів, пам’ятних знаків, пам’ятників жертвам українського нацизму; включення комплексу антифашистських і денацифікаційних норм у конституції нових народних республік; створення постійно діючих органів денацифікації на період 25 років”.

Денацифікація України, як стверджує автор,  водночас і деколонізацією. Та й взагалі, українці почнуть “звільнятися від дурману, спокуси та залежності так званого європейського вибору”.

Думаємо, масштаби “дурману” в голові автора зрозумілі.

Нагору