Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Шахрай, який назвався працівником банку, зняв з рахунку прикарпатки 28 тис. грн.

На Прикарпатті шахраї ошукали двох людей. Злочинці діяли за старою та перевіреною схемою.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу обласної поліції.

47-річна мешканка Калуша звернулась до поліції, бо незнайомець ошукав її на 28 000 гривень.  Він зателефонував їй та відрекомендувався працівником банку. Аферист повідомив, що банківські рахунки жінки заблоковані, але він зможе розблокувати їх. Заявниця виконала усі вказівки “працівника банку”. Шахрай зняв усі кошти.

26-річний чоловік втратив 50 тисяч гривень. Він через інтернет замовив мобільний телефон та надіслав оплату за товар. Після чого зв’язок із продавцем обірвався. Зрозумівши обман, чоловік одразу звернувся до поліції.

Наразі поліцейські шукають шахраїв. Відомості про події слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про вчинення шахрайських дій.

Що робити, аби вберегтися від шахраїв

  • не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку;
  • працівники банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані;
  • не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, а також не набирайте на телефоні невідомі вам комбінації цифр;
  • у разі якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи.

Перед покупкою в інтернеті зверніть увагу на відгуки про продавця. Завжди використовуйте функцію здійснення післяоплати.

Нагору