Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Фестивалю “Книжковий арсенал” у 2022 році не буде

Міжнародного фестивалю “Книжковий арсенал” цього року проводити не будуть. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на організаторів фестивалю.

Зараз команда фестивалю працює на підтримку видавничої сфери та літературної і мистецької сцени в Україні.

Роботу ведуть за трьома напрямками.

Перший – інформування світової книжкової спільноти про російсько-українську війну, сприяння бойкоту російського культурного продукту й бізнесу, комунікація можливостей допомоги постраждалим у війні, зокрема дітям-переселенцям, видавцям, перекладачам.

У співпраці з колегами з літературної лабораторії вже реалізували, переформатувавши фінал проєкту  “Україна—Шотландія: Літературний проєкт співпраці” подією Translation in Focus: Beyond Any Curtain. Разом із відділом освітніх програм Мистецького Арсеналу запустили підлітковий проєкт  “Антитвір – 2022”.

Проєкт “Література на експорт” трансформують відповідно до нових умов. Тепер він спрямований на поширення каталогів наших видавців за кордоном. Організаторам вдалося налагодити швидку та ефективну комунікацію з книжковими ярмарками по всьому світу.

“Зараз мета нашої діяльності — працювати на збереження інституції та команди, а відтак на підтримку книги та її аудиторії, працювати на перемогу. А після перемоги наша команда повернеться до того, що любить і вміє: ми будемо готувати та неодмінно проведемо ХІ Книжковий Арсенал, з його неповторною атмосферою свободи висловлювань, дискусій, зустрічей читачів та письменників і теплих обіймів під мирним небом у дворі Старого арсеналу”, – кажуть організатори.

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» — щорічний проєкт Мистецького арсеналу, що заснований 2011 року. Це інтелектуальна подія України, де розвиваються і взаємодіють книжкова, літературна, візуальна, музична та театральна сцени, порушуються і осмислюються вагомі питання буття людини, а також суспільства і культури, спонукаючи до проактивної позиції учасників і відвідувачів.

Нагору