Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

15 років ув’язнення – вирок жителю Прикарпаття, бойовику угруповань ОРДЛО

Уродженець та житель Калуша Федір Галецький прибув на тимчасово окуповану територію Донеччини у серпні 2014 року.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на СБУ в Івано-Франківській області.

Зазначається, що у Горлівці він приєднався до незаконних збройних формувань так званої «ДНР» та служив радіотелефоністом у складі 2-ї мотострілецької роти 1-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу.

Галецький брав участь у збройному протистоянні підрозділам ЗСУ поблизу населеного пункту Озерянівка Донецької області.  Був поранений і у лютому-березні 2015 року лікувався в медичному закладі Донецька.

У цей період разом з російськими пропагандистами він записав відеоролик, де озвучив брехливі кремлівські наративи, який був широко розтиражований проросійськими каналами в Youtube.

На відео злочинець стверджував, що російських регулярних військ на території Донецької області немає. Та що нібито українських бійців «під дулами автоматів» змушує воювати Правий сектор тощо.

Слідчі СБУ зібрали всі необхідні докази та виконали передбачені законодавством процедури для заочного засудження. Досудове розслідування завершили у 2016 році.

Івано-Франківська обласна прокуратура передала обвинувальний акт до суду.

14 квітня Івано-Франківський міський суд визнав чоловіка винним в участі у терористичній організації та сприянні її діяльності (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі. Строк ув’язнення обчислюватиметься з моменту затримання.

Нагору