Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську можуть залишитися вулиці Сахарова та Рєпіна

Нещодавно в Івано-Франківську депутати міськради проголосували за перейменування 25 вулиць. Сьогодні міський голова Руслан Марцінків зазначив, що у це рішення внесуть корективи.

Повідомляє Інформатор. 

За словами мера, частину вулиці Сахарова від вулиці Бандери до вулиці Коновальця залишать вулицею академіка Сахарова. Таке рішення голова пропонуватиме депутатам міської ради.

“Від вулиці Коновальця до вулиці Чорновола – Української Перемоги! Щодо вулиці Рєпіна – збережем одну з вулиць міста Івано-Франківська, але бічна вулиця від Лепкого буде називатись генерала УПА Миколи Арсенича! Це остання воля багатьох героїв УПА, які відійшли у вічність!” – зазначив мер.

Ці питання розглянуть депутати на найближчій сесії. Рішення щодо реєстраційних процедур буде здійснюватись після закінчення воєнного стану.

Що передувало заяві мера

13 квітня на сесії міської ради в Івано-Франківську перейменували 25 вулиць. Зокрема, змінили назви таким вулицям, як Сахарова та Рєпіна, що спричинило дискусії в соцмережах.

Із зверненням до мера, наприклад, виступив нардеп Ігор Фріс.

Докладніше про перейменування вулиць тут. 

Нагадаємо, на початку 2020 року в місті створили бригаду декомунізаторів. Туди увійшли люди, які шанують історію та хочуть позбутися комуністичних назв у Франківську.

Було ініційовано перейменування вулиць Богунської на Островського. Вулицю Радіщева назвали іменем  Івана Драча. Вулицю Ромена Ролана на Бориса Грінченка.

Нещодавно вулицю Толстого планували назвати іменем Олени Степанів. Вулицю Челюскінців перейменували на Дмитра Бортнянського.

Нагору