Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Мистецький Великдень”: у Франківську твори з виставки продадуть для підтримки ЗСУ

Сьогодні, 19 квітня, в Івано-Франківську в галереї Центру образотворчого й декоративно-прикладного мистецтва ПНУ ім. В. Стефаника відкрили виставку дипломних студентських робіт з фондів кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації “Мистецький Великдень”.

Повідомляє Інформатор.

У галереї виставили творчі роботи, виконані в техніках іконопису, графіки, також відвідувачі милувалися живописом, скульптурою та виробами декоративно-прикладного мистецтва.

Відкриття відбулося камерно, розпочали з гімну та молитви.

Ректор університету Ігор Цепенда зауважив, що виставка могла бути названа “Христос воскрес – воскресне Україна”.

“Іконопис ще більше нас упевнює, наскільки ми глибинні в силі духу. Це дозволяє протистояти найбільшому агресору. Багато наших мешканців, які в ці дні будуть крокувати до парку, матимуть велику насолоду споглядати ці твори”, – сказав він.

Виставка спрямована на підтримку ЗСУ: всі твори будуть розпродані, а кошти скерують на підтримку наших воїнів.

Завідувач кафедри Петро Кузенко розповів, що експоновані твори пов’язані з з Великоднем, національними здобутками. Роботи виконані в різних техніках. Керівниками були Оксана Мельничук,  Юлія Попенюк, Петро Прокопів. Петро Кузенко анонсував, що незабаром в цій галереї проведуть майстер-класи з іконопису графіки живопису для дітей, зокрема, і переселенців.

Викладачка, одна з керівниць дипломних Оксана Мельничук підкреслила, що тут експоновані саме творчі роботи, виконані під пильним оком викладачів, у докарантинні часи, коли було багато взаємообміну енергією та ідеями.

На виставці виступив ансамбль. На відео ми можете переглянути фрагмент:

Софія Сіренко

Нагору