Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Кіберполіція застерігає від шахрайства з виплатами грошової допомоги

Кіберполіція застерігає від шахрайства з виплатами грошової допомоги. Зловмисники за допомогою фішингу виманюють гроші у людей, стверджуючи, що це державні виплати. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Нацполіції.

Шахраї розсилають SMS-повідомлення, де розповідають про виплату матеріальної допомоги вимушеним переселенцям. Вказують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням людям пропонують ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

У таких випадках аферисти використовують фішинг. Люди, вказуючи конфіденційні дані на підозрілих ресурсах, автоматично передають їх шахраям. Після чого вони привласнюються гроші українців.

Фішинговий сайт — це підроблений сайт, який повністю копіює реальний вебресурс. Різниця може бути лише в одній літері або в символі url-адреси платформи.

Кіберполіція закликає людей бути пильними та радить:

  • отримувати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел;
  • уважно перевіряти URL-адресу сайту, один непомітний символ може означати, що ви потрапили на фішинговий ресурс;
  • не переходити за сумнівними посиланнями та не вводити реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах,
  • якщо ж фінансову інформацію розголошено, негайно звернутись до банку та заблокувати картку.

У разі підозри шахрайських дій в Інтернеті – повідомляти кіберполіцію на електронну пошту: callcenter@cyberpolice.gov.ua.

Софія Сіренко

Нагору