Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську будуватимуть соціальне житло для переселенців

Офіційно в Івано-Франківську зареєстровано 42 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Це та цифра, яку надає ЦНАП. Для того, щоб допомогти людям, міська влада виділила земельну ділянку під будівництво соціального житла.

Про це пише Інформатор з посиланням на коментар міського голови Руслана Марцінківа.

Очільник міста зазначає, що насправді цифра внутрішньо переміщених осіб в обласному центрі складає не менше 50 тисяч, адже не всі приїжджі реєструються.

Наразі близько 800 переселенців знайшли роботу в Івано-Франківську. Це вчителі, комунальники, лікарі, перукарі й люди інших професій. Але статистика може бути заниженою, адже це ті дані, які наявні в центрі по безробіттю. За словами Руслана Марцінківа, цю цифру можна потроїти.

Також вже 2400 дітей навчаються в школах Івано-Франківська. Близько 800 займаються в спеціальних гуртках.

“Ми намагаємося сьогодні максимально допомагати людям. На жаль, близько 500 осіб живе в наших школах, різних закладах. Але переважна більшість переселенців живе на квартирах, в орендованому житлі”, – зазначив Руслан Марцінків.

Міський голова зазначив, що місто вже виділило земельну ділянку під будівництво соціального житла.  Він підкреслює, міська влада знаходиться в постійному контакті з внутрішньо переміщеними особами. Людям допомагають їжею, одягом. Окрім державної допомоги, переселенці отримують ще й міжнародну. Зокрема, піклується про людей ООН.

Втім, згідно соціологічного опитування, 80% переселенців мріють повернутися додому.

Тетяна Голунова

Нагору