Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківський кухар Микола Мигаль разом з командою готує їжу для ЗСУ

Франківець Микола Мигаль згуртував біля себе кухарів, і вони разом готують їжу для ЗСУ.

Інформатор розповідає про цю ініціативу детальніше.

Їжу лагодять щодня без вихідних для військових, які зараз знаходяться у місті. Розпочали 27 лютого. Зазвичай ладнають 240 порцій, однак бувало і більше – 300 чи навіть 1000. Спершу кухарі готували і для переселенців, і для ТрО, однак згодом потреба в цьому відпала. Тож команда використовує свої ресурси за потреби.

“Зараз ми опікуємося 120 військовими, яких харчуємо вечерею щодня. Також до нас час від часу приходять підрозділи, які перебувають у Франківську”, – зауважує Микола.

Під час великодніх свят команді вдалося зібрати 120 кошиків з пасками. Все освятили та відправили бійцям, які не мали змоги святкувати Великдень вдома.

“Було бажання допомагати ЗСУ і постало питання, яким чином. Те, що в мене виходить, – готувати їжу. Ми кинули клич, чи потрібне комусь харчування у Збройних силах. Нам відповіли – так. Потім знайшлася кухня. А з продуктами допомагають місцеві фермери”, – розповідає Микола.

Готують не лише страви, а й сухпаї, їх відсилають на передову. Кухарям активно допомагають волонтери. У команді працює шеф-кухар Руслан, який приїхав з Португалії. Він пошив патріотичні фартухи, які можна придбати. Кошти спрямують на закупівлю продуктів для ЗСУ.

За бажанням можете підтримати ініціативу Миколи. Номер карти – 5363542012091881 (Мигаль Микола). Всі зібрані кошти підуть на продукти для ЗСУ.

Фото: Микола Мигаль.

Софія Сіренко

Нагору