Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Лікарня для ведмежат” працювала у Франківську

Днями студентська організація ЕMSA організувала для діток-переселенців захід «Лікарня для ведмежат» в Івано-Франківську.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Івано-Франківський національний медичний університет.

 “Нам дуже подобається спілкуватися з дітьми у форматі гри, коли ми лікуємо ведмедиків. Разом ми допомагаємо ведмедикам одужати і це дуже цікаво, – розповідає керівниця проекту Юля Свердел. Проводимо різні медичні маніпуляції, розповідаємо про «внутрішній світ» наших плюшевих пацієнтів, вчимося правильно чистити зуби, берегти зір, накладати пов’язки”.

За словами студентів-наставників, діти багато чого знають, часто розповідають про свої пригоди на велосипедах, наприклад. На запитання лікаря-хірурга щодо функції органів відповідають, що серце перекачує кров, шлунок перетравлює їжу, а за допомогою легень ми дихаємо.

“Всі діти чудові і вчать нас знаходити ще більше слів для пояснення роботи лікарів, уважно ставитися до тіла та здоров’я в цілому”, – говорить Юлія. – Більшість із них легко йдуть на контакт”.

Учасниками «Лікарні» в кафе «Академка» були цього разу двадцятеро учасників денного табору для дітей-переселенців “Кам’яниця. Вільна”, який організувала в Івано-Франківську засновниця Дитячих походів «GoЙra!» Ірина Гищук.

“”Лікарня для ведмежат” – чудовий приклад того, що вчитися можна весело і цікаво. Саме такими мають бути уроки про людське тіло в молодшій школі, – ділиться своїми враженнями від проєкту Ірина Гищук. – Діти все помацали, спробували зробити власноруч, мали можливість роздивитися медичні інструменти, забинтувати ведмедикові лапку, поклацати щелепою та порахувати зуби і навіть “прооперувати” ведмедика”.

За словами Ірини, наступного дня цілий таборовий день діти гралися “в лікарів”.

“Це направду дуже сильно. І ще мене вразило, що студенти дуже якісно втілили цей проєкт у життя, – зазначила Ірина. – Вони не просто щось там розповідали, а саме працювали з дітьми: це було водночас і методично якісне заняття, і душевне та затишне спілкування, і при цьому дисципліна теж була в нормі”.

Наступний захід відбудеться вже завтра, 30 квітня, о 12.00 у мистецькому просторі «Вагабундо» за адресою вул. Пилипа Орлика, 7.

Студенти-медики запрошують і чекають на цікаву медичну забаву діток та їхніх батьків.

Нагору