Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Під час комендантської години п’яний водій пропонував хабар поліцейським

28 квітня під час комендантської години у Ланчині патрульні поліцейські зупинили нетверезого водія. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу обласної поліції.

Проходити освідчення на місці події чи в медичному закладі керманич відмовився. Виявилося, що його посвідчення водія – підроблене. У 2020 році суд позбавив чоловіка права керування авто за водіння у нетверезому стані.

Щоб уникнути відповідальності, прикарпатець запропонував правоохоронцям хабар – 2200 гривень. Поліцейські відмовились від пропозиції та повідомили, що його дії мають кримінальний характер. На місце викликали слідчо-оперативну групу для документування правопорушень. Гроші, підроблені документи вилучили.

“На порушника поліцейські склали протокол за ст. 130 КУпАП України (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння). За фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів) Кримінального кодексу України”, – коментують у поліції.

Наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання судом запобіжного заходу.

Нагору