Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як франківський кіт Бандера став улюбленцем мережі | Відео

Франківки створили інстаграм-акаунт своєму домашньому улюбленцеві – коту. Він уже назбирав майже дві тисячі підписників і тішить багатьох користувачів. А сьогодні розігрує свій іграшковий джавелін, аби допомогти нашим захисникам.

Інформатор побував у гостях у цього харизматичного красеня.

Кузі 13 років, він – кіт. В інстаграмі має позивний – Бандера. Як розповідає власниця Катя, кота знайшли на вулиці Карпатській, тому він кіт карпатський звичайний.

“Позивний Бандера йому повністю підходить. Бо він серйозний, строгий, любить все контролювати. А ще газдовитий, гоноровий, образити себе не дасть, і все контролює. Але водночас лінивий, поспати любить”, – розповідає про свого улюбленця Катя.

Сторінка у соцмережі з’явилася три тижні тому. Спершу постили фото котячих буднів, а потім концепція змінилася.

“Побачила песика Патрона, як він бігає у бронежилеті, розміновує території, вирішили, що наш кіт теж може приносити користь. Тож почали йому шити патріотичні костюми і виставляти в інстаграм. Спершу була каска, потім джавеліни, бандера-смузі, бойові гуси”, – каже Катя.

Шиє іграшки мама Каті – Анна. Джерелом натхнення стали новини.

“Бойову” каску Кузя носить, але не в захваті.

Мама і донька ведуть акаунт разом. Для просування акаунту рекламу не використовували. Людям просто сподобався контент, почали поширювати. Найпопулярніші дописи – із джавеліном і писанками. Хоч статистика змінюється.

Теми для постів обирають ситуативно. Наприклад, почули про поставку джавелінів, і з’явилася ідея їх пошити.

“Такі сторінки піднімають настрій, бойовий дух і просто тішать людей. Такий собі пухнастий батальйон”, – міркує Катя і додає, зараз контент в соцмережах має бути патріотичним.

Поки планують постити тільки Бандеру, далі, можливо, будуть зміни.

До слова, зараз кіт Бандера проводить аукціон, вилучені кошти перерахують у фонд “Повернись живим”.

Софія Сіренко

Дмитрій Зубрицький

Нагору