Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківка продає листівки та книгу для допомоги українським військовим

Іванофранківка Наталія Дідух (Станіслава Гальба) продає листівки та книгу, щоб підтримати ЗСУ.

Інформатор розпитав деталі.

Франківська письменниця Наталія Дідух у співавторстві з письменником і композитором Юрієм Сабельніковим (Одеса) розробила серію патріотичних листівок з бойовими звірятами для підтримки військових. Одна листівка коштує 20 грн, тож 5 вартуватимуть 100 грн.

Станом на сьогодні зібрали уже 4100 грн. З них 2 тисячі передали волонтерам у село Драгомирчани – на машину для воїнів. Решту – до благодійного фонду “Франківський Опір”.

Як розповіла нам Наталія, серію бойових звірят створювали таким чином: вона малювала від руки, а Юрій доповнював на комп’ютері. Що буде зображено, вирішували разом.

“Думаємо, кожен має робити все, що може. Ми бачимо себе саме у сфері мистецтва, тому саме так і допомагаємо”, – зауважує письменниця.

Окрім листівок, митці разом випустили книгу “Мартина корчма”. Писати книгу удвох – справа не з легких, але разом їм було комфортно працювати.

“Це містична повість про карпатську відьму Марту. У книзі елементи жахів, магічного реалізму. Ми писали у повному симбіозі думок. Усі деталі обговорювали разом”, – каже авторка.

Повість також можна придбати (200 грн). Кошти також передадуть благодійникам.

Щодо купівлі пишіть Наталії у фейсбук.

Софія Сіренко

Нагору