Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську фотографині роблять світлини для підтримки ЗСУ

У франківському парку Шевченка фотографині з Києва роблять світлини усім охочим за донат нашим захисникам. Акція має назву “Під відкритим небом”.

Повідомляє Інформатор.

Локацію облаштували на сцені парку. Для того, аби зйомка пройшла зручно, принесли стійку з білим фоном, стілець та квіти. Акція тривала чотири години – з 12 до 16.

На зйомки людей припадало в середньому 5 хв, і за цей час фотографині Юлія та Настя максимально розкривали своїх моделей. Кожного фотографували по черзі. Кажуть, цікаво потім порівняти кадри. Бо коли ти знимкуєш когось, все одно передаєш на світлині частинку себе.

Кошти можна перерахувати за QR-кодом чи передати готівкою.

Юлія Остроушко та Настя Телікова переїхали в Івано-Франківськ на 43 день війни.

“Ми волонтерили у Франківському драмтеатрі, але хотілося робити те, що можемо та вміємо і таким чином докластися до перемоги. Наші друзі запропонували провести фотоакцію, і ми погодилися. Кошти передамо у фонд “Повернись живим”, – розповідає Юлія.

Першим, хто підійшов фотографуватися, була дитина з мамою, каже Юлія.

“Дитина потягнула маму сюди. Він тут всівся, мама біля нього. Тож став першою нашою моделлю. Дорослі чомусь соромляться, а діти безпосередні, вільні”, – каже фотографка.

Аїна переїхала з Київщини в Івано-Франківськ два місяці тому. Завітала на акцію з сином. Їм обом зробили кілька світлин.

“Дуже хороша ідея, бо воїнам ЗСУ потрібна підтримка. У мене є знайомі, яка захищають Батьківщину. Дякую людям, місцевим, волонтерам, що вони допомагають і з розумінням ставляться. Ми допомагаємо, чим можемо”, – каже жінка.

Софія Сіренко

Нагору